Plissé gordijnen

Bij een enkele plissé ziet u de verticale koorden door kleine gaatjes lopen, waardoor licht naar binnen komt.

Een dubbele plissé met honingraatstof, ook wel Duette genoemd, verbergt de verticale koorden en verbetert de akoestiek in huis. Deze dubbele stofsoort werkt isolerend en dus ook energiebesparend. Zeker wanneer u kiest voor volledige verduistering met een extra reflecterende metalen binnencoating.

 

dubbele plissé

De voorkant en de achterkant kunnen dezelfde kleur hebben, maar vaak wordt geopteerd voor een witte achterkant: handig wanneer u warmte wil weren of “wit” wordt opgelegd in de syndicale voorschriften!

plissé gordijnenDankzij de combinatie van 2 verschillende stoffen in één plisségordijn kan u overdag genieten van het uitzicht door een transparante stof, om ’s avonds over te schakelen naar een half transparante of verduisterende stof voor extra privacy.

Om nog meer te genieten van privacy met behoud van buitenlicht bestaat ook het unieke Top Down-systeem waarbij uw plisségordijn wordt opgetrokken vanaf beneden naar boven.

Dankzij Easyfix kan zonder boren en schroeven bij aluminiumramen een aluminium frame met plissé of duette van 25mm, rechtstreeks, met een magneetband tegen het raam geplaatst worden. Ideaal voor kipramen en deuren!

Plissé gordijnen zijn ook geschikt voor speciale raamvormen: driehoeken, cirkels, trapezia, vijf- en zeshoeken, zowel verticaal als hellend. Het kan allemaal!

 

 

 

 

 

Extra info en inspiratie…