Bedrijven & scholen

Zon- en warmtewerende glasfolies bieden vaak onvoldoende bescherming tegen hinderlijk zonlicht en zonnewarmte in bedrijven & scholen.

Houd zelf controle op binnenvallend licht en warmte met zonwering!

Zeer belangrijk in meetingrooms, vergaderzalen, klaslokalen, … in bedrijven & scholen. In tegenstelling tot raamfolies kunnen zon- en warmtewerende rolgordijnen ook zorgen voor een gedeeltelijke blindering, zonder afbreuk te doen aan warmte- en lichtwering. Bepaal zelf in welke mate u zon en licht binnenlaat! Afhankelijk van uw interieur leveren wij hoogwaardige (ECHT warmtewerende) stores, rolgordijnen en lamellen. Dit kan eveneens met fotoprint of logo! Uiteraard weren buitenscreens het best de warmte, maar deze zijn technisch niet altijd mogelijk en extra onderhevig aan slijtage door wind.

Louverdrape1 gebogenWat maakt onze zonwerende en warmtewerende rolgordijnen uniek?

♣ het zicht naar buiten blijft behouden zonder dat inkijk mogelijk is;

♣ vermindering van lichtreflectie tot 97% en volledige verduistering is mogelijk waardoor hinderlijke schittering op computerschermen verdwijnt;

♣ gemakkelijk in bediening met trekkoord, elektrische motor of afstandsbediening;

 

louverdrape28

♣ UV-werende werking om verkleuring van uw interieur tegen te gaan;

♣ afwerking mogelijk met zijgeleiders voor volledige verduistering;

♣ warmte-isolerend waardoor kostenbesparend voor verwarming en/of koeling;

♣ keuze uit een ruim gamma aan kleuren, soorten en motieven passend bij uw interieur;

♣ zeer gemakkelijk in onderhoud, afwasbaar en anti-statisch om stof en vuil te weren.

 

Brandvrije of brandvertragende stoffen

 

Brandpreventie wint steeds aan belangrijkheid binnen bedrijven & scholen. Grote branden met soms catastrofale afloop hebben onvermijdelijk verscherpte veiligheidsmaatregelen tot gevolg gehad. Voor de projectmarkt zijn vlamvertragende stoffen dan ook vaak een voorwaarde.

De brandvertragende eigenschappen van deze producten staan doorlopend onder controle. Zo is het teststempel ‘U’ een bevestiging dat de norm DIN 4102-B1 constant gehandhaafd blijft.

Brandvertragende versus gewone gordijnen: demo

Vroeger werden brandvertragende gordijnen geïmpregneerd met een chemisch product, waardoor na wassen het brandvertragende effect verdween. De huidige gordijnen van Vadain worden echter gemaakt met brandvertragende garens, waardoor deze na wassen hun eigenschap behouden. In hotels, horecagelegenheden en publieke gebouwen zijn brandvertragende gordijnen verplicht. Ook in de privésfeer wordt hier gelukkig steeds meer aandacht aan besteed.

Met brandwerende Casamia stoffen van Inside (M1) creëert u zelfs uw gepersonaliseerd gordijn, vouw- of paneelgordijn.

https://www.insidecasamia.be/

 

Optimalisatie akoestiek: « geluid wordt genot »

Zwaardere overgordijnen dempen beter het geluidtheater

Denk hierbij aan podia, theaterzalen, vergaderzalen, cafetaria en concertruimten… . Er bestaan zelfs specifiek akoestische overgordijnen met een hedendaags rustgevend uitzicht.

Transparante akoestische gordijnstoffen

akoestiekOER-gordijnen heeft transparante gordijnstoffen die maar liefst vijf keer meer geluid absorberen. Door het gebruik van intelligente stoffen wordt het geluid gedempt en de nagalm korter. Hierdoor veraangenaamt het geluidscomfort bij gesprekken en muziek in huis of op kantoor.

 

logo facebook  offerte aanvragen